Inkomensbeheer2023-01-11T09:48:16+01:00

Inkomensbeheer

Algemeen

Vindt u het soms lastig uw administratie op orde te krijgen en te houden? Bent u minder ervaren met internet(bankieren)? Niet precies op de hoogte van nieuwe regels en mogelijkheden? Ziet u soms door de bomen het bos niet meer? Of besteed u uw tijd gewoon liever aan andere, leuke bezigheden? Laat u dan helpen!

Bij DBZW kunt u ook terecht voor inkomensbeheer (ook wel budgetbeheer genoemd). Tussenkomst van een rechtbank is hiervoor niet nodig.

Werkwijze

Na aanmelding, door middel van het invullen van het intakeformulier, volgt er een intakegesprek. Dit informatieve gesprek kost u niets. In dit gesprek wordt met u (en eventuele begeleider) doorgenomen wat uw hulpvraag is en of inkomensbeheer de juiste aanpak hiervoor is. Uitgelegd wordt wat inkomensbeheer door DBZW precies inhoudt en wat er van u verwacht wordt. DBZW levert één totaalpakket Inkomensbeheer, geen verrassingen achteraf. De exacte werkzaamheden die DBZW voor u uitvoert vindt u in de Algemene Voorwaarden van DBZW. Deze kunt u als document vinden in het menu “Digitaal loket”.

Indien u kiest voor inkomensbeheer stelt DBZW met u een overeenkomst op. Deze overeenkomst wordt met u doorgenomen, zodat u weet wat er is afgesproken. Daarna gaat DBZW voor u aan de slag.

Controle

Bij DBZW is uw administratie in betrouwbare handen. U heeft er geen omkijken meer naar. Echter, u blijft zelf verantwoordelijk voor uw administratie. U blijft immers handelingsbevoegd. U kunt door middel van een inlogcode in uw administratie inloggen. DBZW maakt gebruik van het programma Onview. Dit softwaresysteem wordt door DBZW gebruikt om alle betalingen te verrichten. Indien u niet beschikt over internet kunt u bankafschriften op papier ontvangen.

Kosten

Aan inkomensbeheer zijn kosten verbonden. DBZW zal, indien u hiervoor in aanmerking komt, bijzondere bijstand voor u aanvragen bij de gemeente. Komt u hiervoor niet in aanmerking? Dan dient uzelf de kosten te voldoen. U kunt altijd in uw eigen omgeving informeren of er andere partijen zijn die u financieel hierbij willen ondersteunen (bijvoorbeeld familie, werkgever, kerk etc.). Voor het kostenoverzicht klik hier.